glazen flesjes uit tentoonstelling
U bent hier: NL » Wetenschappelijk » Wetenschappelijke expertise 

Wetenschappelijke expertise

Het grote publiek kent het Gallo-Romeins Museum vooral van zijn permanente tentoonstelling, tijdelijke exposities en allerhande evenementen. Toch heeft het museum ook een wetenschappelijke werking. Minder zichtbaar dan de publiekswerking maar zeker even belangrijk. Wetenschappelijk onderzoek is de basis voor een kwaliteitsvolle publiekswerking. De tentoonstellingen en educatieve programma’s moeten nu eenmaal inhoudelijk up-to-date en correct zijn.

Het Gallo-Romeins Museum registreert stelselmatig de eigen collectie. We brengen de vindplaats van de objecten in kaart en verzamelen informatie over die archeologische context. We dateren en typeren de stukken volgens vastliggende criteria. Registratie is immers de basis voor verder onderzoek. Dat laatste gebeurt in huis maar ook door collega’s aan universiteiten of andere instellingen zoals het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Onderzoeksresultaten maken we bekend via allerhande publicaties zoals de tijdschriftreeks ATUATUCA, ook te koop in onze museumwinkel. En uiteraard vertaalt het onderzoek zich in onze tentoonstellingen, educatieve ateliers en evenementen. Zo nemen onze bezoekers kennis van de actuele, wetenschappelijke stand van zaken. Op deze manier vormt wetenschappelijk onderzoek dan ook de inhoudelijke motor van onze publiekswerking.

 

Info

Contact:
Guido Creemers, conservator
+32 (0)12 67 03 36
guido.creemers@stadtongeren.be