Wassen beeld van jager en dieren uit de permanente tentoonstelling
U bent hier: NL » Tentoonstellingen » Van neanderthaler tot Gallo-Romein » Ontdek de tentoonstelling 

Het verre verleden beklijft

Ontdek het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Maak kennis met de grote omwentelingen en kijk naar meer dan 2000 objecten uit de eigen collectie, mooi uitgelicht en gepresenteerd in een verrassende scenografie van Niek Kortekaas en De Gregorio & Partners.

Het Gallo-Romeins Museum spaarde kosten noch moeite om de permanente tentoonstelling voor iedereen boeiend te maken. Educatieve films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars brengen lang vervlogen tijden tot leven. Lees de heldere boodschappen, geniet samen met je kinderen van leerrijke animaties en interactives of reserveer een bekwame gids voor een fascinerende rondleiding.

Je ontdekt dat een samenleving nooit toevallig functioneert zoals ze functioneert. Dat er redenen zijn waarom een cultuur is wat ze is, mensen doen wat ze doen en zijn wie ze zijn. ‘Wat volgt, staat altijd in verband met wat eraan voorafging’. De Romeinse keizer-filosoof Marcus Aurelius zei het vroeger al. Vandaag is het ons motto.

Eén ding is zeker: bezoek deze tentoonstelling en het verre verleden laat je nooit meer los. Meer nog: je kijkt voortaan met heel andere ogen naar het heden.

Scenografie van de tentoonstelling: Niek Kortekaas en De Gregorio & Partners

Info

Zaalteksten:
Alleen in het Nederlands

Infogids:
Boekje met informatie in het Frans, Duits en Engels gratis beschikbaar

Audioguide:
Voor volwassenen en kinderen
In het Nederlands, Frans, Duits en Engels
Inbegrepen in de toegangsprijs

Zelf foto’s maken:
Onbeperkt toegestaan

Huisdieren:
Niet toegelaten behalve blindengeleidehonden