U bent hier: NL » Te doen » Rondleidingen 

BEGELEID BEZOEK

Rondleidingen kunnen omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan.

Kies voor een rondleiding met een ervaren gids. Zo haal je het maximum uit je bezoek. We bieden verschillende formules aan. Ook exclusieve avondbezoeken zijn mogelijk. 

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Deze rondleiding is erg geschikt voor verenigingen. Een professionele gids toont de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling. Jagers en verzamelaars, de eerste boeren, Kelten, Ambiorix en de Eburonen, Gallo-Romeinen en Germanen … ze passeren allemaal de revue. Uiteraard staan de blikvangers uit onze collectie centraal én is er voldoende ruimte voor vragen.

Iedereen kiest!

Deze rondleiding op de permanente tentoonstelling is verrassend anders. Vooral families met kinderen, collega’s en vriendengroepen houden ervan. Eerst is er een gesprek met de gids. Welke voorwerpen vind je extra interessant, mooi, merkwaardig? Je kiest uit onze 100 topstukken. De gids maakt er een boeiend geheel van. Aan het einde neemt iedereen een postkaart mee van zijn favoriete stuk. Wedden dat dit museumbezoek nog lang zal bijblijven?

Oog in oog met de Romeinen

Laat je op sleeptouw nemen door deze unieke tijdelijke expositie. Je geniet van een begeleide reis door het immense Romeinse Rijk. De route loopt van Rome naar Egypte en Syria en vervolgens naar Germania en Britannia. Onderweg zie je alle topstukken én is er voldoende tijd voor fijne gesprekken met de gids. Je krijgt een ware onderdompeling in de Romeinse cultuur! De tocht is geschikt voor kleine en grotere groepen. (groot)


 (groot)


 (groot)


 (groot)

Info

Aantal
Van neanderthaler tot Gallo-Romein
max. 19 per groep
Iedereen kiest!
max. 15 per groep
Oog in oog met de Romeinen
max. 19 per groep

Prijs
60 euro (gids) + toegangsprijs

Duur
Gemiddeld bezoek: 90 min

Betalen
Gids: cash of factuur
Toegang: cash of elektronisch

Zie ook
Programma voor mensen met een visuele beperking
Rondleidingen voor scholen


Contact en reserveren
+ 32 12 67 03 40
huberte.renaers@stadtongeren.be
+ 32 12 67 03 41
oreane.vandenreyt@stadtongeren.be
Van ma t.e.m. vr / 9-12 u. en 13.30-17 u.

EXTRA

Covidafspraken groepsbezoeken (pdf)

Avondbezoek
Van dinsdag t.e.m. zondag, na openingstijd
Extra kost: 75 euro (gratis op donderdag)