jongeren luisteren naar gids in expozaal
U bent hier: NL » Scholen » Programma's » Secundair 

Inzicht in het verre verleden

Jaarlijks verwelkomt het museum honderden scholen. Voor leerlingen uit het secundair onderwijs hebben we een gevarieerd aanbod dat rekening houdt met de uitgangspunten van het vak geschiedenis. Maar er zijn ook aanknopingspunten met de vakoverschrijdende eindtermen.

Onze missie? Jongeren een toffe museumervaring bieden en hen in aanraking brengen met authentieke sporen uit het verleden. Maar vooral willen we hen historisch tijdsbesef en bewustzijn bijbrengen. Ook willen we hen stimuleren om een kritische attitude te ontwikkelen tegenover de informatie over het verre verleden.

Dat gebeurt op een (inter)actieve manier en in een inspirerende setting. Steeds is er afwisseling in werkvormen. Een bekwame, door ons opgeleide gids leidt alles in goede banen. We kiezen voor een leerlinggerichte aanpak. Daarom werken we vaak in kleine groepen. Uiteraard past de gids het programma aan aan het kennisniveau van je leerlingen.

Tenzij anders vermeld zijn alle programma’s geschikt voor leerlingen van het ASO, TSO en BSO. Onze gidsen zorgen ervoor dat hun rondleiding op maat van de groep is.

Programma Secundair

Kies een filter en de lijst met beschikbare programma's wordt automatisch aangepast.

Type
Tentoonstelling
Graad