U bent hier: NL » Scholen » In de klas 

IN DE KLAS

We helpen je graag om je bezoek aan het Gallo-Romeins Museum voor te bereiden, thuis of in de klas, samen met je leerlingen. Ook als je je lessen op school inhoudelijk wil verrijken, kan je bij ons terecht. Neem contact op als je specifieke vragen of wensen hebt.

Teksten

Ontdek hoe de permanente tentoonstelling is opgebouwd. Je leest meer over de thema’s die er aan bod komen, de vormgeving en het mediagebruik. Handig als je je leerlingen zelf wil rondleiden.
Of lees de paneelteksten er thuis al eens op na. Ze zitten boordevol informatie over allerlei onderwerpen met betrekking tot het verre verleden. Ook je leerlingen kunnen ermee aan de slag.

Exploratorium

Grasduin door de collectie. Via de handige zoekfunctie leer je de belangrijkste objecten kennen. De informatie is helder en to-the-point gebracht. We bieden steeds een aantrekkelijke foto in hoge resolutie. Ook verneem je meer over datering, vindplaats en materiaalsoort.

LessonUp

LessonUp is een open educatief platform boordevol lesmateriaal. Ook het Gallo-Romeins Museum heeft er een kanaal. Je vindt er tal van educatieve video’s en enkele digitale lessen, zowel voor leerlingen uit het lager als het secundair onderwijs. Vaak sluiten ze aan bij de rondleidingen en workshops die we in het museum aanbieden. De komende jaren bouwen we dit leskanaal verder uit. Neem er dus geregeld een kijkje.

Hoe ga je aan de slag?
Surf naar ons leskanaal. Kies een video of les en speel die meteen af. Dat kan via een smartboard of beamer. Je aanmelden is niet nodig.
Wil je het materiaal bewaren, aanpassen of zelf lessen ontwikkelen? Maak dan eerst een gratis account aan (via LessonUp).

WeZooz Academy

WeZooz Academy en het Gallo-Romeins Museum slaan de handen in elkaar voor een reeks eigentijdse lesvideo’s over het verre verleden. Elk filmpje sluit perfect aan op de eindtermen geschiedenis van de eerste graad secundair onderwijs. De eerste video’s zijn al te zien op het (betalend) platform (www.wezoozacademy.be). In de loop van het schooljaar 2020-2021 volgen er meer.

Info

Contact
Nancy Tilkin
afdelingscoördinator publieksbemiddeling
+ 32 12 67 45
nancy.tilkin@stadtongeren.be

EXTRA

Concepttekst (pdf)
Paneelteksten (pdf)

Exploratorium
Ontdek onze topstukken

LessonUp
Video’s en lessen over het verre verleden

Wezooz Academy
Platform