smartboard1

U bent hier: NL » Scholen » In de klas 

IN DE KLAS

Wil je je klasbezoek aan het Gallo-Romeins Museum graag voorbereiden? Ben je op zoek naar materiaal om je lessen op school te verrijken? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hieronder geven we je graag een overzicht van wat we te bieden hebben.

Zoek je online lesmateriaal over ‘Oog in oog met de Romeinen?’

Kan je door COVID-19 geen bezoek brengen aan ‘Oog in oog met de Romeinen’? Niet getreurd! Niemand minder dan Jelle De Beule neemt je leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs mee op sleeptouw in een reeks van vijf filmpjes. Na elk filmpje kan je de kennis van je leerlingen testen met een digitale quiz. Klik hier voor dit online aanbod. 

Zoek je ons themanummer: ‘Terug in de tijd: de Romeinen’?

In samenwerking met uitgeverij Averbode ontwikkelde het Gallo-Romeins Museum een themanummer voor Zonneland: ‘Terug in de tijd: de Romeinen’. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen van de derde graad lager onderwijs de leefwereld van de Romeinen. Een superhandige special voor in de klas, al dan niet in combinatie met een bezoek aan onze tijdelijke tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’.

Zoek je educatieve video’s?

LessonUp

LessonUp is een open educatief platform. Het Gallo-Romeins Museum heeft er een eigen leskanaal. Je vindt er tal van educatieve video’s voor leerlingen uit het lager, secundair en hoger onderwijs.

Hoe ga je aan de slag?
Surf naar ons leskanaal Kies een video en speel die meteen af. Dat kan via een smartboard of beamer. Je aanmelden is niet nodig. Wil je de video bewaren? Maak dan eerst een gratis account aan (via LessonUp).

WeZooz Academy

WeZooz Academy en het Gallo-Romeins Museum sloegen de handen in elkaar voor enkele eigentijdse lesvideo’s over het verre verleden. Elk filmpje sluit perfect aan op de eindtermen geschiedenis van de eerste graad secundair onderwijs. De video’s zijn te zien op het (betalend) platform (www.wezoozacademy.be).

Zoek je foto’s van onze topstukken?

Grasduin door onze collectie op Exploratorium. Via de handige zoekfunctie leer je de belangrijkste objecten kennen. Ieder object is voorzien van een aantrekkelijke foto in hoge resolutie en een korte tekst, helder en to-the-point.

Zoek je achtergrondinformatie over onze permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’?

In onze concepttekst ontdek je hoe de permanente tentoonstelling is opgebouwd. Je leest er meer over de thema’s die aan bod komen, de vormgeving en het mediagebruik. Onze paneelteksten zitten boordevol informatie over allerlei onderwerpen met betrekking tot het verre verleden.

Heb je nog specifieke vragen of wensen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.  

Info

Contact
Nancy Tilkin
afdelingscoördinator publieksbemiddeling
+ 32 12 67 03 45
nancy.tilkin@stadtongeren.be

EXTRA

Oog in oog met Jelle de Beule
Terug in de tijd: de Romeinen
Zonneland (invulexemplaar)
Zonneland (verbetersleutel)


LessonUp
Educatieve video’s

WeZooz Academy
Platform Achtergrondinformatie
Concepttekst 
Paneelteksten