Buitenkant nieuw museumgebouw
U bent hier: NL » Praktisch » Ligging en bereikbaarheid 

Ligging en bereikbaarheid

Tongeren

Het Gallo-Romeins Museum ligt in Tongeren, de oudste stad van het land. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Daar kun je niet naast kijken.

Ons adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren.

Met de auto

Tongeren is maar een uurtje rijden vanuit Antwerpen, Brussel of Aken. Vanuit Hasselt, Luik of Maastricht ben je 30 minuten onderweg.

De GPS-coördinaten: N 50°46'52.74'' – E 5°27'59.10''.

Parkeren doe je best op parking ‘De Motten’ (ingang aan kruispunt 'Dijk'' en 'Kastanjewal'). Dat is gratis en je moet maar 10 minuten wandelen. Je kunt eventueel ook voor het station parkeren. Sta je liever dichterbij? Dan zijn er de betalende stadsparkings van Q-Park: ‘Julianus’, ‘Centrum’ en ‘Grote Markt’: alle drie op enkele minuutjes stappen.

Met de autocar

Autocars parkeren op/aan de Eeuwfeestwal (10 minuten wandelen) of aan de Fonteindreef – Pliniuspark (20 minuten wandelen). In dat laatste geval stappen je passagiers best uit aan de Sint-Truiderstraat.

Met de trein

Tongeren is een halte op het traject Antwerpen – Hasselt – Luik. Vanuit Brussel is Tongeren vlot bereikbaar via Hasselt of Luik. Je doet er 1,5 tot 2 uur over. Het station ligt op 10 minuten wandelen van het museum. Dienstregeling NMBS: www.belgianrail.be

Met de bus

Vanuit Sint-Truiden, Hasselt, Genk, Luik en Maastricht is Tongeren vlot bereikbaar. Het station ligt op 10 minuten wandelen van het museum. Dienstregeling: www.delijn.be.

Info

 

Extra

Handig!

Download hier het parkeerplan en het plan voor de ondergrondse parking. Zo vind je heel wat gegevens terug: ligging, route vanaf het station, …

Parkeerplan (pdf)

Plan ondergrondse parkings