‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

NIEUWS

NIEUWS

11-02-2021 - Gallo-Romeins Museum verruimt openingsuren tijdens krokusvakantie

11-02-2021

In het Gallo-Romeins Museum loopt ‘Oog in oog met de Romeinen’, met topstukken van het British Museum. De tentoonstelling kan op bijzonder veel belangstelling rekenen, bij een divers publiek. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om ‘Oog in oog met de Romeinen’ te bezoeken, besliste het museum om de openingsuren tijdens de krokusvakantie uit te breiden. Bezoekers blijven tot 20 uur welkom.

lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum organiseert online lezing over het leven zoals het was in de Romeinse keizertijd

09-02-2021

Van 6 februari tot en met 1 augustus 2021 loopt in het Gallo-Romeins Museum de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’, met meer dan 250 topstukken uit de collecties van het British Museum. Classicus Patrick De Rynck werkte mee aan de totstandkoming ervan. In een digitale lezing focust hij op de kernvraag van de tentoonstelling. Hoe was het leven écht voor de inwoners van het uitgestrekte Romeinse Rijk?

lees meer
NIEUWS

Oog in oog met de Romeinen in het Gallo-Romeins Museum

05-02-2021

Het Gallo-Romeins Museum weet keer op keer te verrassen met zijn kwaliteitsvolle tentoonstellingen. De nieuwste kreeg als titel ‘Oog in oog met de Romeinen’ en richt zich op een breed publiek. Bezoekers worden uitgenodigd om een ontdekkingsreis te maken door het uitgestrekte Romeinse Rijk, in de bloeiperiode van de keizertijd.
Erg bijzonder zijn de films met ‘ooggetuigen’: mensen uit zowat alle uithoeken van het rijk en uit  verschillende lagen van de bevolking. Ze vertellen over hun leven onder het gezag van Rome.
Voeg daarbij meer dan 250 topstukken uit de Romeinse collecties van het British Museum, tentoongesteld in een eigentijds decor. Ze illustreren dat de Romeinse cultuur vele regionale varianten kende. De Romeinse maatschappij was overduidelijk een wereld van ‘eenheid in verscheidenheid’.
‘Oog in oog met de Romeinen’ dompelt de bezoeker onder in de Romeinse cultuur. De overzichtstentoonstelling is perfect als eerste kennismaking. Maar ook wie al lang in de ban is van de Romeinen zal ongetwijfeld nieuwe inzichten opdoen.
De expositie leent zich uitstekend tot een bezoek met kinderen. Er zijn een speciale audiotour en  spelapplicaties. Ook voor hen ontwikkelde het museum ‘ooggetuigenfilms’.
De expositie loopt van 6 februari tot en met 1 augustus 2021. Ze is volledig tweetalig (NL/FR). De opstelling is coronaproof.

lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum kijkt met vertrouwen naar 2021

31-12-2020

Iets meer dan 49.000 bezoekers bezochten het Gallo-Romeins Museum in 2020, ruim 50% minder dan in het succesjaar 2019 (106.000 bezoekers).
Toch blikt het museum tevreden terug. Hoogtepunten waren de wondermooie expositie Dacia Felix, de vele families met kinderen die het museum bezochten in de zomermaanden, het verwerven van een topstuk, een nieuw programma voor scholen én het uitbreiden van het digitaal aanbod.
2021 kondigt zich met de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ beloftevol aan.  

lees meer
NIEUWS

Nieuwe blog van Gallo-Romeins Museum linkt onze tijd met de oudheid

13-11-2020
Het Gallo-Romeins Museum neemt classicus Patrick De Rynck onder de arm als gastblogger. Hij volgt voor het museum de actualiteit. Hij ontdekt verrassende verbanden met de wereld van de oude Grieken en Romeinen. ‘Hic et nunc’ heet de tweewekelijkse blog, dat is Latijn voor ‘hier en nu’.lees meer
NIEUWS

Lezingenreeks ‘Spraakwater’ opnieuw van start

02-10-2020
Met een lezing over Keltische vorsten en hun internationale contacten start op donderdag 15 oktober 2020 de zeventiende editie van ‘Spraakwater’, de succesvolle lezingenreeks van het Gallo-Romeins Museum. Een rits interessante sprekers komt de komende maanden naar Tongeren. Ze brengen de nieuwste inzichten over een mix aan onderwerpen uit de boeiende wereld van de archeologie.lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum brengt je in de ban van archeologie

29-09-2020

Op 10 en 11 oktober neemt het Gallo-Romeins Museum deel aan de derde editie van de Vlaamse Archeologiedagen.
Zeven enthousiaste archeologen vatten op zondagnamiddag post in de permanente tentoonstelling. Bezoekers krijgen een unieke kans om hun onderzoekswerk van nabij te leren kennen. Uiteraard staan de collectiestukken centraal.
Kinderen kunnen het hele weekend op speurtocht door het verre verleden met een audioguide-apparaat. Archeoloog Bob de Graver helpt hen op weg.
Wie interesse heeft in vondsten en archeologische resten kan terecht op een website over de civitas Tungrorum, het bestuursdistrict waarvan Tongeren in de Romeinse tijd de hoofdstad was.

lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum kleurt oker

15-09-2020

Wat gebeurt er wanneer kinderen tussen 5 en 13 jaar inzicht krijgen in het verre verleden en die nieuwe kennis creatief vertalen? Artistieke meisjes en jongens gingen in het Gallo-Romeins Museum twee dagen lang aan de slag met oker. Hun kunstwerkjes zijn tot einde september te zien in de permanente tentoonstelling.

lees meer
NIEUWS

Topzomer voor Gallo-Romeins Museum

14-09-2020

In juli en augustus bezochten bijna 15.000 mensen het Gallo-Romeins Museum. Dat is een derde meer dan in de zomer van 2019. Vooral gezinnen met kinderen genoten van de extra programma’s. Ook waren er opvallend veel bezoekers uit Brussel en Luik. Die kwamen vooral voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’.

lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum blikt terug op succesvolle expo ‘Dacia Felix’ en werkt aan een overzichtstentoonstelling over het Romeinse Rijk, i.s.m. het British Museum

07-08-2020
Op 2 augustus sloot de tentoonstelling ‘Dacia Felix – Het roemrijke verleden van Roemenië’ zijn deuren. Ondanks de coronacrisis blikt het Gallo-Romeins Museum terug op een erg geslaagd project, zowel wat bezoekerswaardering als bezoekersaantal betreft.
Inmiddels werkt het museum aan een volgende expositie: een tentoonstelling over hoe het was om te leven in het uitgestrekte Romeinse Rijk, met topstukken van het British Museum in Londen. Die moet openen op 6 februari 2021. 
lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum vervloekt Gaius Iulius Viator!

07-07-2020

Bezoekers van het Gallo-Romeins Museum kunnen voortaan kennismaken met een wel heel bijzonder object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo’n plaatje trachtte men onheil over iemand af te roepen. In dit geval was de geviseerde ene Gaius Iulius Viator, zoon van Ingenua. Dat blijkt uit de inscriptie die onderaan op het object werd gekrast. Het in onze regio vervaardigde vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in Tongeren. Een team van specialisten onderzocht het grondig.

lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum brengt archeologische vindplaatsen civitas Tungrorum in kaart

29-06-2020
Zijn er in de buurt sporen uit de Romeinse tijd? Waar staan resten van Romeinse villa’s, grafvelden en heiligdommen? Maakte een straat ooit deel uit van een eeuwenoud wegennet? Dankzij een samenwerking van het Gallo-Romeins Museum en de Stad Tongeren met de Universiteit van Gent kunnen onderzoekers en particulieren dat bekijken op een website met dynamische kaarten. Het in kaart gebrachte gebied is dat van de civitas Tungrorum, waar Tongeren in de Romeinse tijd de hoofdstad van was.lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum hele zomer gratis toegankelijk voor Tongenaren

21-06-2020
Tongenaren kunnen het Gallo-Romeins Museum een hele zomer lang gratis  bezoeken, zo vaak ze maar willen. Dat geldt zowel voor de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke expo ‘Dacia Felix’. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus. Daarna keren de goudschatten van de Daciërs en de Geten onherroepelijk terug naar Roemenië.

lees meer
NIEUWS

Tijdreizen weer mogelijk in het Gallo-Romeins Museum

22-05-2020
Vanaf vrijdag 29 mei verwelkomt het Gallo-Romeins Museum opnieuw bezoekers. Ze kunnen er comfortabel en veilig genieten van zowel de permanente expositie ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’. De goud- en zilverschatten van Daciërs en Geten, fascinerende volkeren uit het oude Roemenië, staan er nog te blinken tot 2 augustus. Daarna moeten ze onherroepelijk terug naar hun thuisland.
lees meer
NIEUWS

Gallo-Romeins Museum plaatst audiotours tijdelijk online

21-04-2020

Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren is sinds 13 maart gesloten. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke expositie ‘Dacia Felix’ zijn sindsdien niet meer toegankelijk. Beide tentoonstellingen konden bezocht worden met audiogidsen. Die biedt het museum nu tijdelijk online aan. Je kan ze raadplegen via de website van het museum.

lees meer
NIEUWS

Archeoloog At Work in het Gallo-Romeins Museum

03-03-2020

Het Gallo-Romeins Museum lanceert een nieuw programma voor leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs. De inschrijvingen lopen vlot binnen: het museum verwacht de komende maanden meer dan 1500 jongeren. ‘Archeoloog@work’ koppelt de theorie aan de praktijk: als archeologen in spe onderzoeken de jongeren vondsten uit een woning van Romeins Tongeren. De workshop zet de deelnemers ook aan om kritisch na te denken over wat we wel en niet weten over het verre verleden.

lees meer
NIEUWS

Iedereen kiest!

27-02-2020
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover in gesprek met hun. Die stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken.
lees meer
NIEUWS

Feestweekend Dacia Felix in het Gallo-Romeins Museum

20-02-2020
In het Gallo-Romeins Museum van Tongeren loopt ‘Dacia Felix’, over het verre verleden van Roemenië. De reacties van de bezoekers op de familievriendelijke expo zijn lovend.
Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart staat de Roemeense volkscultuur in de schijnwerpers. Er is live-muziek en dans. Voor verrassende Roemeense wijnen met bijpassende gerechten kunnen bezoekers terecht in Bistro Bacchus. Kinderen gaan creatief aan de slag in de unieke workshop ‘maskers maken’. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt, kan deelnemen aan extra rondleidingen.
lees meer
NIEUWS

Roemeense maskers maken in Gallo-Romeins Museum

27-01-2020
Kleurrijke (dans)maskers zijn deel van de Roemeense volkscultuur. In een unieke workshop tijdens de krokusvakantie knutselen kinderen zo’n masker.

lees meer
NIEUWS

Sterk jaareinde voor Gallo-Romeins Museum

31-12-2019

Het Gallo-Romeins Museum bereikte in 2019 106.180 bezoekers. Dat zijn er 31.000 meer dan in 2019 (+ 41 %). Ook tijdens de kerstvakantie was het er aangenaam druk. De reacties van de bezoekers op de lopende tentoonstelling Dacia Felix zijn unaniem lovend. 

lees meer
NIEUWS

Dit jaar al 100.000 bezoekers voor het Gallo-Romeins Museum

15-12-2019
Op zondag 15 december verwelkomde het Gallo-Romeins Museum zijn 100.000ste bezoeker. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke exposities lokten dit jaar al veel volk naar Tongeren. Het museum is één van de belangrijkste cultuurtoeristische trekpleisters in Limburg.lees meer
NIEUWS

Belevenisvolle tentoonstelling over het verre verleden van Roemenië, met prachtstukken van zes culturen uit de oudheid. vanaf 19 oktober 2019 tot 26 april 2020 te zien in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.

18-10-2019
‘Dacia Felix - Het roemrijke verleden van Roemenië’, is de titel van de nieuwste tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren. Hiermee neemt het museum deel aan het EUROPALIA ARTS FESTIVAL 2019 dat in het teken staat van Roemenië.
De expo brengt het verhaal van zes bekende en minder bekende volkeren uit het verre verleden van het Oost-Europese land: Romeinen, Daciërs en Geten, Grieken, Scythen en Kelten.lees meer
NIEUWS

Zestiende editie lezingenreeks ‘Spraakwater’ in Gallo-Romeins Museum.

01-10-2019
Op donderdag 10 oktober 2019 begint de zestiende editie van lezingenreeks ‘Spraakwater’ van het Gallo-Romeins Museum. Zoals elk jaar is er een boeiende mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis.


lees meer
NIEUWS

Bistro Bacchus, jongste nieuwkomer in de Lunch Garden familie, opent haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

20-09-2019

Tongeren, 20 september 2019 – Bistro Bacchus opent vandaag officieel haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Deze nieuwe brasserie baadt in een warme en gezellige sfeer en de kwalitatieve gerechten met hier en daar een Romeinse touch maken de beleving helemaal af. Bistro Bacchus kadert net zoals het recent geopende Bistro Koetshuis in Bokrijk en Bistro Tembo in Tervuren binnen de ambitieuze vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden.

lees meer
NIEUWS

Kamperen in Gallo-Romeins Museum

22-08-2019

31 augustus is het weer zo ver. Voor de tiende keer op rij organiseert het Gallo-Romeins Museum ‘Night at the museum’. Via een meeslepend detectivespel leren kinderen tussen 8 en 14 jaar spelenderwijs verschillende facetten van de museumwerking kennen. Daarna blijven ze overnachten in de tentoonstellingszalen. ’s Morgens wacht hen een fijn ontbijt en een leuke afsluitende activiteit.

lees meer
NIEUWS

Archeologie & Poëzie - Graaf mij

05-08-2019

Het Gallo-Romeins Museum en MoMeNT kiezen voor een belevingsvolle installatie rond ‘poëzie en archeologie’.

Archeologen plaatsen de mens in de TIJD aan de hand van flarden informatie. In de veelheid van flarden ontstaat een verhaal. Met het project ‘poëzie en archeologie’ reflecteert het (poëtische) woord over het ‘archeologisch proces’.

lees meer
NIEUWS

Proeftocht in het Gallo-Romeins Museum

26-06-2019
Deze zomervakantie is het Gallo-Romeins Museum van Tongeren extra aantrekkelijk voor gezinnen. Ouders en kinderen beleven samen het verre verleden … ‘al proevend’. Er zijn twee parcours uitgezet in de tentoonstellingszalen: één voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud, een tweede voor jongeren tussen 9 en 12.
lees meer
NIEUWS

Culturele zomerzoektocht in Tongeren & Bilzen

06-06-2019

Het wordt druk deze zomer in Bilzen en Tongeren, want van 1 juni tot 15 september strijkt de 33ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht er neer. Die leidt te voet, op de fiets of met de auto langs de culturele hoogtepunten en verborgen parels van de streek. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Schatten van Vlieg om de familiezoektocht – van 29 juni tot 15 september – nog leuker te maken. Davidsfonds en Toerisme Limburg verwachten zo’n 20.000 deelnemers. 

lees meer
NIEUWS

Archeologiedagen in Tongeren, een samenwerking tussen het Gallo-Romeins Museum en het Teseum

03-06-2019

Archeologie spreekt tot ieders verbeelding. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze kunnen ons veel vertellen over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten.

lees meer
NIEUWS

Studenten PXL-MAD School of Arts verbinden Gallo-Romeins Museum met buitengewoon onderwijs

30-05-2019

Studenten van de specifieke lerarenopleiding audiovisuele en beeldende kunsten van Hogeschool PXL werkten in samenwerking met het Gallo-Romeins Museum Tongeren verschillende kunsteducatieve workshops uit voor kinderen in het buitengewoon onderwijs.
Leerlingen (11-12 jaar) uit BuLo-school De Zonnestraal uit Tongeren en BuLo-school Ter Bank uit Leuven namen hieraan deel. Hun creatieve creaties worden tentoongesteld in een pop-up expo. Die opent op zaterdag 8 juni om 14u, in het Gallo-Romeins Museum. Wie wil kan de expo nog heel de zomervakantie bezoeken.

lees meer
NIEUWS

Winnaar wedstrijd Stonehenge

27-05-2019
In het kader van de voorbije tentoonstelling 'Stonehenge - Voorbij het mysterie' organiseerde het Gallo-Romeins Museum, i.s.m. Davidsfonds Cultuurreizen, een wedstrijd waarbij men een 4-daagse trip voor 2 personen naar Stonehenge kon winnen.lees meer
NIEUWS

Stonehenge - voorbij het mysterie - Een terugblik

23-04-2019

Afgelopen (paas)zondag 21 april liep de expo Stonehenge - Voorbij het Mysterie’ in het Gallo-Romeins Museum ten einde.

lees meer
NIEUWS

Nieuwe audiotours voor jong en oud vergroten aantrekkingskracht collectie Gallo-Romeins Museum

22-03-2019

Het Gallo-Romeins Museum introduceert audiotours. Met handige audiotoestellen kunnen volwassenen en (school)kinderen de topstukken van de permanente tentoonstelling op een fijne manier ontdekken. Het museum heeft een traditie wat betreft het maken van dergelijke tours, zij het enkel voor de tijdelijke tentoonstellingen. Nu wordt het aanbod dus uitgebreid naar de permanente tentoonstelling. Er is een tour voor volwassenen, en een voor kinderen. De audiotours zijn beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits en Engels. Dat maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor anderstalige cultuurtoeristen.

lees meer
NIEUWS

High Tea in het Gallo-Romeins Museum

04-03-2019
Hartig of zoet? Zin in een superlekker hapje met koffie of thee, gezet volgens de regels van de kunst? Tijdens de krokusvakantie serveert het Gallo-Romeins Museum 'Afternoon Tea', naar Britse traditie.lees meer
NIEUWS

Exclusief voor Tongenaren: bezoek aan het Gallo-Romeins Museum en de expo Stonehenge - Voorbij het mysterie.

22-02-2019

Op maandag 4 maart ek. opent het Gallo-Romeins Museum zijn deuren en dit ‘exclusief voor Tongenaren’. Zowel de permanente alsook de tijdelijke (Stonehenge-) tentoonstelling zijn dan gratis toegankelijk voor de inwoners van onze stad. Je krijgt toegang op vertoon van een ‘bon’ die recent verscheen in de stadskrant.                       

 

lees meer
NIEUWS

Waar nu het Gallo-Romeins Museum staat, woonden 1800 jaar geleden de rijkste ‘Tongenaren’.

20-02-2019

Waar nu het Gallo-Romeins Museum staat, woonden 1800 jaar geleden de rijkste ‘Tongenaren’.

lees meer
NIEUWS

Romeinse legionairs op weg naar Gallo-Romeins Museum

25-03-2018
Tussen 4 en 8 april trekken er Romeinse legionairs door onze streken. Met pak en zak, in volle wapenrusting en met hun lastdieren. Het gaat om een experiment van de Gentse re-enactmentgroep Desmumhnach. Op zondag eindigt hun tocht in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren. Het publiek wordt uitgenodigd om de soldaten op te wachten en met hen in gesprek te gaan. Er zijn demonstraties en try-outs.lees meer
NIEUWS

Workshops ComingWorldRememberMe

07-02-2018

BOETSEREN IN HOOP EN VERBONDENHEID

600 000 slachtoffers vielen er in de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem. ComingWorldRememberMe (CWXRM) herdenkt hen met een kunstinstallatie die uit evenveel beeldjes bestaat.

lees meer
NIEUWS

Acteer op een prehistorisch theaterkamp

06-02-2018

De hoofdrol spelen in een prehistorisch avontuur? Flits terug naar het verre verleden tijdens een 5-daags theater- en filmkamp in het Gallo-Romeins Museum. Samen met Villa Basta toveren we het museum om in één grote theaterset. Daarna maken we in groep een theaterstuk. De finale? Een voorstelling in het auditorium.

lees meer
NIEUWS

Nieuwe contactgegevens Gallo-Romeins Museum

01-01-2018
De beheersoverdracht van het Gallo-Romeins Museum brengt heel wat praktische wijzigingen en uitdagingen met zich mee. Zo beschikt uw vaste contactpersoon wellicht niet langer over zijn of haar vertrouwde e-mailadres.lees meer
NIEUWS

GRM in handen van stad Tongeren

28-12-2017
Meer dan 60 jaar lang beheerde provincie Limburg het Gallo-Romeins Museum. Vanaf 1 januari 2018 neemt stad Tongeren deze taak over.lees meer
NIEUWS

GRM introduceert uniek schoolprogramma

09-11-2017
Het Gallo-Romeins Museum biedt een nieuw schoolprogramma aan: ‘Rondleiding à la carte’. Met dit programma kunnen leerkrachten een rondleiding samenstellen op maat van hun leerlingen.lees meer
NIEUWS

Nieuwe expo in 2018: Stonehenge

01-09-2017
Wanneer werd Stonehenge opgericht, hoe, door wie en vooral waarom? Wat is de betekenis van de plek voor de mensen in het verre verleden? En welke pertinente vragen blijven tot vandaag onbeantwoord?lees meer
NIEUWS

Timeless Beauty eindigt in schoonheid

01-09-2017
Bijna 40.000 bezoekers ontdekten de afgelopen maanden in het Gallo-Romeins Museum hoe de ideale vrouw eruit zag volgens de Romeinen en wat zij deden om dit schoonheidsideaal te benaderen.lees meer
NIEUWS

Veertiende editie lezingenreeks ‘Spraakwater’

31-08-2017
Op donderdag 19 oktober 2017 begint de veertiende editie van lezingenreeks ‘Spraakwater’ van het Gallo-Romeins Museum.lees meer
NIEUWS

Gezocht: Jongeren die hun eigen stempel willen drukken op het Gallo-Romeins Museum

30-08-2017

AmuseeVous zoekt jonge enthousiastelingen om mee te denken over een jongerenproof imago voor het museum

lees meer
NIEUWS

Gidsen gezocht

07-08-2017
Het Gallo-Romeins museum is constant op zoek naar tweetalige gidsen voor de permanente tentoonstelling. Ook speuren we naar gidsen om schoolprogramma's te begeleiden.lees meer
NIEUWS

Steek je neus in...het verre verleden!

25-07-2017
Ook deze zomer strijkt ‘Vlieg’ neer in het Gallo-Romeins Museum. 
Kinderen kunnen er, samen met hun ouders, een tof ‘geurenparcours’ volgen. Al ruikend ontdekken ze de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling.lees meer
NIEUWS

Live dans op Timeless Beauty

20-06-2017

Elke zondagnamiddag in juli en augustus brengt het Gallo-Romeins Museum zinnenprikkelend bewegingstheater. Vier danseressen van Company Noi geven het beste van zichzelf op de tentoonstelling Timeless Beauty.

lees meer
NIEUWS

'Timeless Beauty' verlengd tot september

19-05-2017

Dankzij het succes van ‘Timeless Beauty’ zal het museum de expo verlengen tot 1 september 2017 én krijgen bezoekers ook bewegingstheater te zien in de expozalen.

lees meer

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be