Buitenkant nieuw museumgebouw
U bent hier: NL » Over het museum » Architectuur 

Een krachtige architectuur.

Architectenbureau De Gregorio & Partners ontwierp het museum. Het gebouw heeft een logische structuur die ons toelaat om een professionele museumwerking uit te bouwen. Bovendien bezorgt de ruimtelijkheid van het gebouw je een aangenaam gevoel.

De architectuur is eerder gesloten maar bevat hier en daar kleine openingen die je verrassende zichten geven op de stad. Het gebouw past trouwens perfect bij de identiteit van Tongeren. Of zoals architect De Gregorio het verwoordt: “Tongeren vraagt om sobere, sterke gebouwen met weinig details – best opgetrokken in brute, natuurlijke materialen. Die krijgen na verloop van tijd een mooie patina. Zo gaan ze sneller op in het geheel.” Neem zelf rustig de tijd, bekijk het gebouw en vorm je oordeel.

Het museum bevindt zich voor een groot stuk onder de grond. Zo blijft het bovengronds volume binnen de perken. Bovendien verwijst dit concept duidelijk naar de archeologische wetenschap. Via verdiepte patio’s halen we hier en daar gefilterd daglicht binnen. Dat resulteert in stemmig verlichte tentoonstellingsruimtes die je volledig in de ban brengen van het verre verleden.Gang binnen het museum (groot)


Zijgevel van museum buitenkant (groot)


Gang naar museum café (groot)


Architectuur binnenkant museum (groot)


 (groot)

Extra

Je verdiepen?

Meer info over de architectuur vind je op www.degregorio.be