U bent hier: NL » Activiteiten » Evenementen » Coddi-womple en de Kelten

Coddi-womple en de Kelten
Pop-up expo

Studenten van Hogeschool PXL-MAD School of Arts kregen de opdracht een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum uit te werken, en dat voor twee groepen leerlingen uit het buitengewoon lager onderwijs. Het thema? De Kelten.

In mei en juni kwamen vijfenveertig leerlingen van lagere scholen De Zonnestraal uit Tongeren en Ter Bank uit Leuven naar het museum, drie weken op rij. Eerst leidden de studenten de kinderen rond in de collectie. Daarna begeleidden ze hen tijdens een aantal creatieve workshops die ze speciaal voor dit project ontwikkelden. Een educatieve medewerker van het Gallo-Romeins Museum stond iedereen met raad en daad bij.

Een pop-up expo toont het resultaat van de gezamenlijke inspanningen. Die is de hele zomer lang gratis toegankelijk. Loop gerust eens binnen.

Type:
pop-up expo

Wanneer:

8 juni - 1 september
tijdens de openingsuren van het museum.

Waar:
tentoonstellingsruimte Gallo-Romeins Museum