04-10-2018

Vijftiende editie lezingenreeks Spraakwater in Gallo-Romeins Museum

Op donderdag 18 oktober 2018 begint de vijftiende editie van lezingenreeks ‘Spraakwater’ van het Gallo-Romeins Museum. Zoals elk jaar is er een boeiende mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis.

De jaarlijkse lezingenreeks is een vaste waarde in het programma van het Gallo-Romeins Museum. Nationale en internationale sprekers weten het publiek te bekoren met interessante onderwerpen. Ze brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat. “Dat maakt ‘Spraakwater’ zo succesvol”, stelt burgemeester Patrick Dewael.
De vorige editie telde meer dan 430 deelnemers

Een greep uit de onderwerpen die in deze editie aan bod komen: Stonehenge, de Noordzeebodem in de prehistorie, de Civitas Tungrorum, Caesars verovering van Noord-Gallië en Homeros' Odyssee.

“Voor deze lezingenreeks werkt het museum samen met gevestigde instellingen. Dit jaar werken we opnieuw samen met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV), Davidsfonds Academie, het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren (KLGOG) Markant en Vormingplus Limburg”, besluit burgemeester Patrick Dewael.

De lezingen vinden plaats om 20u00 in het auditorium van het museum.

Het volledige programma kan je hieronder terugvinden of op de website van het Gallo-Romeins Museum www.galloromeinsmuseum.be. Terug