Nieuws - Gallo-Romeins Museum Tongeren
‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

30-08-2017

Gezocht: Jongeren die hun eigen stempel willen drukken op het Gallo-Romeins Museum

AmuseeVous zoekt jonge enthousiastelingen om mee te denken over een jongerenproof imago voor het museumAmuseeVous is een vzw die jongeren en musea dichter bij elkaar wil brengen. Dat doet AmuseeVous door jongeren te informeren over het cultuur- en kunstaanbod, maar ook door erfgoedinstellingen te begeleiden in het organiseren van drempelverlagende activiteiten voor jongeren en het uitbouwen van een eigen jongerenwerking. Daarbij speelt de expertise van jongeren zelf een cruciale rol: hun ervaringen, voorbeelden en tips & tricks dienen als leidraad om erfgoedinstellingen op een verfrissende manier te informeren. AmuseeVous geeft jongeren de ruimte om op hun eigen manier musea, kunst en erfgoed te ontdekken, zodat zij op hun beurt hun leeftijdsgenoten kunnen inspireren. 

Op dit moment is AmuseeVous op zoek naar jongeren die als denktank mee invulling willen geven aan een meer jongerenproof Gallo-Romeins museum. Als je zin hebt om een jongerencrew op poten te zetten of jongerenactiviteiten mee uit te denken, dan is dit je kans!

Interesse?

Zin om een jongerenproof stempel te drukken op het Gallo-Romeins Museum? Ben je tussen de 18 en 26 jaar? Heb je interesse in cultuur en musea? Kan je je vrijmaken om drie brainstormsessies (in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren) bij te wonen in september en oktober?

Stuur je kandidatuur dan door tot en met donderdag 7 september via de website van AmuseeVous!


 

Terug

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be