‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

25-07-2017

Steek je neus in...het verre verleden!

Ook deze zomer strijkt ‘Vlieg’ neer in het Gallo-Romeins Museum. 
Kinderen kunnen er, samen met hun ouders, een tof ‘geurenparcours’ volgen. Al ruikend ontdekken ze de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling.


Gedeputeerde van Cultuur, Toerisme en Erfgoed, Igor Philtjens: “Het is belangrijk dat kinderen zich al van jongs af aan in een museum thuis voelen. Met dit leuke initiatief verlagen we de drempel. Het museum doet zijn naam als gezinsvriendelijk museum opnieuw alle eer aan.”

Kinderen en hun ouders ontdekken de permanente tentoonstelling via een geurenparcours. Op een tiental plekken in de opstelling kunnen bezoekers geuren ruiken. Die zijn gekoppeld aan speelse kijk-, doe- en ruikopdrachten. Waar doet de geur van vuur jou aan denken? Hoe rook het in een woon-stal-huis? Welke bloemengeur hoort bij een Romeins parfumflesje? Via de bijzondere opdrachten verdiepen de jonge bezoekers zich in de wereld van de jagers-verzamelaars, de eerste landbouwers en de Gallo-Romeinen.
Wie de ‘geurtocht’ tot een goed einde brengt, vindt de ‘Schat van Vlieg’.

Gedeputeerde Igor Philtjens: ”Het museum biedt de geurtocht ook aan in het Frans. We willen ook gezinnen aantrekken van over de taalgrens. Zo stimuleren we het Limburgse cultuurtoerisme tijdens de zomermaanden.”

De Vlieg-activiteit in het Gallo-Romeins Museum richt zich tot kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname is inbegrepen in de toegangsprijs. Reserveren is niet nodig.

Vlieg is een actie van Cultuurnet Vlaanderen. Met dit initiatief wil men het bestaande cultuuraanbod promoten bij gezinnen en ze zo meer zin geven in cultuur.

Terug

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be