‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

22-02-2019

Exclusief voor Tongenaren: bezoek aan het Gallo-Romeins Museum en de expo Stonehenge - Voorbij het mysterie.

Op maandag 4 maart ek. opent het Gallo-Romeins Museum zijn deuren en dit ‘exclusief voor Tongenaren’. Zowel de permanente alsook de tijdelijke (Stonehenge-) tentoonstelling zijn dan gratis toegankelijk voor de inwoners van onze stad. Je krijgt toegang op vertoon van een ‘bon’ die recent verscheen in de stadskrant.                       

 Burgemeester Patrick Dewael. “Stonehenge is één van de meest fascinerende monumenten ter wereld. In een grootse expo neemt het Gallo-Romeins Museum je mee voorbij het mysterie. Het museum is bekend om zijn kwalitatieve, boeiende en publieksvriendelijke tentoonstellingen. Ik durf zelfs te stellen dat je in deze expo meer zal kunnen leren over Stonehenge dan in Stonehenge zelf. Wij zijn verheugd deze top-expo nu ook gratis aan de Tongenaren te kunnen aanbieden.”

Schepen An Christiaens. “Hoe kunnen de Tongenaren gratis toegang bekomen? De stadskrant werd de afgelopen dagen huis-aan-huis bedeeld in onze stad. In deze stadskrant werd een toegangsbon opgenomen. Knip deze uit, toon deze bon op 4 maart ek. aan de onthaalbalie van het museum en je krijgt gratis toegang, zowel voor jezelf als voor de bij jou inwonende gezinsleden. Je kan met de bon niet enkel de expo over Stonehenge bezoeken, maar ook een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling. Het museum en de expo zijn geopend van 10 tot 18 uur. Elk uur start er bovendien een rondleiding mét gids. Kinderen kunnen doorlopend deelnemen aan een workshop ‘steencirkels maken’. Alle Tongenaren zijn van harte welkom. Reserveren is niet nodig.”

Terug

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be