20-09-2019

Bistro Bacchus, jongste nieuwkomer in de Lunch Garden familie, opent haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

Tongeren, 20 september 2019 – Bistro Bacchus opent vandaag officieel haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Deze nieuwe brasserie baadt in een warme en gezellige sfeer en de kwalitatieve gerechten met hier en daar een Romeinse touch maken de beleving helemaal af. Bistro Bacchus kadert net zoals het recent geopende Bistro Koetshuis in Bokrijk en Bistro Tembo in Tervuren binnen de ambitieuze vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden.

Bistro Bacchus, het voormalig Museum Kafee, is opgevat als perfect verlengstuk van het Gallo-Romeins Museum. Bacchus is namelijk een Grieks-Romeinse god uit de Oudheid die geassocieerd met lekker eten, drinken en gezellig samenzijn. Daarnaast is hij ook de beschermgod van de wijnbouw en de boomgaarden, een mooie verwijzing naar de fruitstreek.

De verrassende kaart biedt naast lekkere Belgische klassiekers ook gerechten aan met een Romeinse toets of specifieke ingrediënten. Zo staan er Romeinse Balletjes en Cerignola olijven op het menu, en worden sommige gerechten vergezeld van ingrediënten zoals sumak, lavas en Romeins kruidenzout. Lokale producten staan eveneens centraal in Bistro Bacchus, met wijn van Genoels-Elderen en Aldeneyck, Pipo Appelsap en de gekende Limburgse Vlaai. Bovendien worden de gerechten bereid met een lokale twist zoals waterkers en Jonagold appels. Stuk voor stuk Zuid-Limburgse streekproducten die Bistro Bacchus met trots een glansrol geeft.

“Door de samenwerking met Bistro Garden als ervaren horecapartner kunnen wij onze bezoekers lekker eten aanbieden aan een betaalbare prijs. Dit sluit mooi aan bij de identiteit van het museum”, aldus waarnemend burgemeester An Christiaens.

Bistro Bacchus staat garant voor een unieke ervaring door het aanbod van de lokale keuken en de bediening aan tafel in een volledig nieuw decor naar het concept van het Belgisch true.foodagency. De Bistro telt 126 zitplaatsen en het ruime terras biedt plaats aan 46 personen. Daarnaast biedt het museum ook diverse ruimtes aan voor groepen van 20 tot 120 of 155[VA1] , waarvoor Bistro Bacchus de catering verzorgt.

Van Lunch Garden tot Bistro Garden tot Bistro Bacchus

De vernieuwde brasserie wordt uitgebaat door Bistro Garden, een zusteronderneming van de Belgische restaurantketen Lunch Garden. Een verrassend kader, kwalitatieve gerechten met lokale producten en een uitstekende service aan tafel staan centraal in elk Bistro Garden concept. Een concept dat kadert binnen de ambitieuze vernieuwings- en diversificatiestrategie die Lunch Garden sinds enige tijd voert. CEO Annick Van Overstraeten licht toe: “Bijkomende remodelings, nieuwe restaurants, de uitbating van restaurants in ziekenhuizen en musea, thuisbezorging en tal van kleinere concepten in stadscentra en daarbuiten: het zijn allemaal unieke projecten die Lunch Garden vandaag definiëren”.

Naast het gloednieuwe Bistro Bacchus, het recent geopende Bistro Koetshuis in Bokrijk, Bistro Tembo in het Afrikamuseum in Tervuren, en Tabló bij de BOZAR in Brussel, is er een Lunch Garden restaurant annex broodjesbar in het ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen. Volgende maand volgt ook nog het restaurant Lambertini empowered by Lunch Garden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

Ondanks hun verrassende locaties en unieke decors, blijft Lunch Garden trouw aan haar filosofie: mensen op de meest uiteenlopende plaatsen een inspirerende beleving bezorgen, vergezeld van een lekkere, gezonde Belgische hap.

Voor meer info over Bistro Bacchus, zie https://www.bistrobacchus.be

Voor meer info over Lunch Garden, zie www.lunchgarden.be