‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

05-08-2019

Archeologie & Poëzie - Graaf mij

Het Gallo-Romeins Museum en MoMeNT kiezen voor een belevingsvolle installatie rond ‘poëzie en archeologie’.

Archeologen plaatsen de mens in de TIJD aan de hand van flarden informatie. In de veelheid van flarden ontstaat een verhaal. Met het project ‘poëzie en archeologie’ reflecteert het (poëtische) woord over het ‘archeologisch proces’.Drie woord- en taalkunstenaars, Gülcan Kahraman, Moya De Feyter en Jee Kast, werden uitgenodigd om actief deel te nemen aan een lopend archeologisch onderzoek in Tongeren en er in hun schrijven over te reflecteren. De dichters komen nadien nog een paar keer samen om hun werk bijeen te leggen. Auteur en grafisch vormgever Paul Verrept coacht hen daarbij. In een volgende fase gaat videokunstenaar Eric Engels aan het werk met de teksten van de drie auteurs.

Deze unieke samenwerking tussen archeologen, woordkunstenaars en videokunstenaar mondt uit in een ‘immersieve’ installatie. De bezoeker wordt getuigen van archeologische woordvondsten. De video-installatie over poëzie en archeologie is te zien van 9 tot en met 18 augustus in een winkelpand in het centrum van Tongeren. Een artistieke ‘echo’ van deze installatie kan je tegelijkertijd bekijken in het Gallo-Romeins Museum.

De Poëziekrant van Gent en het tweetalig cultuurtijdschrift Turks/Nederlands Akrostis uit Genk steunen het project redactioneel.

Openingsuren expo:

maandag - vrijdag: van 14u00 - 19u00
zaterdag - zondag: van 10u00 - 19u00

 


CREDITS:

Dichters:
Jee Kast, Gülcan Kahraman, Moya De Feyter
 
Coach:
Paul Verrept   

Videokunstenaar:
Eric Engels

In samenwerking met:
Gallo-Romeins Museum & Poëziecentrum Gent

Terug

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be