15-12-2019

Dit jaar al 100.000 bezoekers voor het Gallo-Romeins Museum

Op zondag 15 december verwelkomde het Gallo-Romeins Museum zijn 100.000ste bezoeker. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke exposities lokten dit jaar al veel volk naar Tongeren. Het museum is één van de belangrijkste cultuurtoeristische trekpleisters in Limburg.

Waarnemend burgemeester en schepen van Cultuur van de stad Tongeren, An Christiaens: ‘het Gallo-Romeins Museum geeft met zijn werking een enorme boost aan de bekendheid en aantrekkingskracht van onze stad. 100.000 bezoekers op nog geen jaar tijd: voor een stad met 30.000 inwoners is dit enorm!’

An Christiaens vervolgt: “het succes van het museum steunt op een aantal pijlers: publieksvriendelijke exposities zoals Dacia Felix waarin we het verre verleden voor iedereen toegankelijk maken, een degelijk aanbod voor scholen, extra activiteiten voor gezinnen met kinderen. En uiteraard zetten we volop in op communcatie.’

‘Mensen komen zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Nederlands Limburg om het museum te bezoeken. En het jaar is nog niet voorbij. We verwachten tijdens de kerstvakantie nog heel wat extra bezoekers, vooral gezinnen. Er is de tentoonstelling ‘Dacia Felix’ met fotoquiz, toffe audioguide en spelapplicaties. En er is de permanente tentoonstelling met een belevenisvol smaakparcours. Perfect voor een fijne, leerrijke daguitstap!”

De 100.000ste bezoeker aan het museum was  ….. …. Zij/hij werd tot haar/zijn grote verrassing in de bloemetjes gezet. Waarnemend burgemeester Christiaens overhandigde haar/hem een mooie bos bloemen, een catalogus van de tentoonstelling Dacia Felix en enkele mooie geschenkjes uit de museumwinkel.

Patrick Mathei
medewerker communicatie