Nieuws - Gallo-Romeins Museum Tongeren
‘nieuws’ in Romeinse kapitalen in steen gebeiteld
U bent hier: NL » Over het museum » Nieuws 

03-06-2019

Archeologiedagen in Tongeren, een samenwerking tussen het Gallo-Romeins Museum en het Teseum

Archeologie spreekt tot ieders verbeelding. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze kunnen ons veel vertellen over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?

Tijdens de Archeologiedagen kan je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten.Het Gallo-Romeins Museum en het Teseum sloegen de handen in elkaar voor een boeiende rondleiding: ‘Chic wonen in Romeins Tongeren’. In het Gallo-Romeins Museum ontdek je de voorwerpen in hun museale context terwijl je op de archeologische site van het Teseum alle restanten ziet op de plek waar ze gevonden werden. Je ademt er met andere woorden geschiedenis in.

Chic wonen in Romeins Tongeren: een gespecialiseerde rondleiding

Hoe leefden de rijke inwoners van Romeins Tongeren? Een enthousiaste gids vertelt je alles over hoe ze woonden. Je bezoekt het Gallo-Romeins Museum én de archeologische site van het Teseum. In het museum verwonder je je over dagelijkse gebruiksvoorwerpen van de elite. Imposante muurfragmenten en resten van vloerverwarming ontdek je onder andere op  de archeologische site van het Teseum. Een dubbel boeiend bezoek!

Schrijf je in voor de rondleiding van 13u30 of van 15u30. De rondleiding duurt ong. 1,5 u. Max. 15 personen per gids. Kinderen welkom! Inschrijven is noodzakelijk.

Vertrekpunt? Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15, 3700 Tongeren

Wanneer? Zondag 16 juni 2019: 13u30 tot 15u30

Prijs? Gratis maar reservering verplicht.

Terug

Info

Contact
Patrick Mathei
medewerker communicatie
+ 32 12 67 03 55 
patrick.mathei@stadtongeren.be