U bent hier: NL » Over het museum » In de pers

29-10-2018

Er zit meer Tremelo in Stonehenge dan je denkt

De Standaard - 29 oktober 2018

Hun laatste mysterie hebben de gigantische rotsblokken uit de vlakte van Salisbury nog niet prijsgegeven. Maar enkele hardnekkige misvattingen ruimt de expositie Stomhenge, het mysterie voorbij met gemak op. Nu archeologen de bouw van de site vrij precies rond 3.000 voor Christus, kunnen dateren, mag de these van de Keltische druïden naar het rijk der fabelen. De Kelten leefden in de laatste eeuwen voor onze jaartelling. Het was een leuk idee, maar het zat er ruim twee millennia naast.

Bron: De standaard

Lees het volledig artikel

We doen ons best om journalisten goed te informeren over onze tentoonstellingen en activiteiten. Wil je onze persdossiers en beeldmateriaal toegestuurd krijgen of wil je meer info? Contacteer dan onze persmedewerker:

Patrick Mathei
patrick.mathei@stadtongeren.be