U bent hier: NL » Over het museum » In de pers

08-11-2018

5000 jaar Stonehenge

Trends - 8 november 2018

Recent wetenschappelijk onderzoek bracht nieuwe antwoor­den over het mysterie van stonehenge, het prehistorische monument in zuid-engeland. Het gallo-romeins museum in tongeren licht een tipje van de sluier op.

Stonehenge, de mythische plek nabij Amesbury in Engeland, trekt elk jaar meer dan ander­half miljoen bezoekers. Het ontstaan van de stenencirkel is al even raadselachtig als dat van de piramiden. Dat mysterie staat centraal in de nieuwe tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De expo vraagt zich af waarom het monument zo'n 3000 jaar voor Christus is opgetrokken en waarom de bouwers juist die plek hebben uitgekozen. En hoe ze het klaar­speelden die 60 immense stenen 200 kilometer verderop te gaan halen en ze vervolgens te stapelen.

Bron: Trends

Lees het volledig artikel

We doen ons best om journalisten goed te informeren over onze tentoonstellingen en activiteiten. Wil je onze persdossiers en beeldmateriaal toegestuurd krijgen of wil je meer info? Contacteer dan onze persmedewerker:

Patrick Mathei
patrick.mathei@stadtongeren.be