Kinderen en jongeren in het Gallo-Romeins Museum

Timeless Beauty voor kinderen 

Kom gerust met je kinderen naar Timeless Beauty. Er ligt een speciale audioguide voor hen klaar. Ook kunnen ze deelnemen aan de creatieve workshop 'Romeinse selfie'.

Audioguide 

Bij aankomst in het museum krijgt elk kind een audioguide. De informatie is aangepast aan 7- tot 12-jarigen. Er wordt ingehaakt op hun leefwereld. Via een vijftiental objecten tot de verbeelding sprekende ontdekken ze de hoogtepunten van de tentoonstelling. Ze leren dat ook tweeduizend jaar geleden met haargel werd geëxperimenteerd, kauwgum voor een frisse adem moest zorgen en meisjes graag met Barbies speelden. Ze staan even stil bij het belang van het uiterlijk, toen en nu.

Praktisch:

Duur: 45 minuten
Kostprijs: gratis (inbegrepen in een bezoek aan de expo)
Doelgroep: van 7-12 jaar
Open: de audioguide is beschikbaar tijdens de openingsuren van de expo
Reserveren: niet nodig


Creatieve workshop: Romeinse ‘selfie’

Je kinderen gaan aan de slag met een houten plaatje, sjablonen en pastelkrijtjes. Ze tekenen een portret van zichzelf als knap meisje of mooie jongen uit de Romeinse tijd. Inspiratie vinden ze in tweeduizend jaar oude afbeeldingen. Uiteraard nemen ze hun Romeinse ‘selfie’ mee naar huis. Hulp nodig? Onze begeleiders staan klaar met tips en tricks.

Praktisch:

Duur: 45 minuten
Kostprijs: gratis (inbegrepen in een bezoek aan de expo)
Doelgroep: vanaf 7 jaar

Open: weekends, feestdagen en schoolvakanties: van 10.30 uur tot 17.30 uur; woensdagnamiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur
Reserveren: niet nodig