Kinderen en jongeren in het Gallo-Romeins Museum

Sportkamp paasvakantie 2017  

Maandag 3 april 2017

Voormiddag:

De dag begint in het museum. We keren meer dan 2500 jaar terug in de tijd. Welke rituelen voerden onze voorouders uit bij geboorte en dood? Maak eerst kennis met de boomkalender en ontdek onder welke boomsoort jij geboren bent en wat dat zegt over jouw karakter. Luister dan naar het verhaal van Redo en haar overleden oma. Hoe begroeven onze voorouders hun doden? Wat is het verschil tussen een voorraadpot en een urne? Via een reeks toffe doe en luisteropdrachten leer je de eerste boerengemeenschappen beter kennen. Steek ten slotte je handen uit de mouwen en ga met klei en spatels aan de slag!

Namiddag: omnisport (balspelen, trampoline …)


Dinsdag 4 april 2017

Voormiddag:

Het is 57 vóór Christus. Gallië wordt onder de voet gelopen door het Romeinse leger en de Eburonen maken zich klaar voor hun legendarische strijd tegen de Romeinen. Kijk eerst naar een indrukwekkende kortfilm. Kan jij Ambiorix en zijn mannen helpen de Romeinen te overwinnen? Ontwerp je eigen zwaard en schild en sta Ambiorix bij tijdens de Eburonenopstand!

Namiddag: omnisport (balspelen, trampoline …)


Lunch: Elke middag eten de kinderen hun boterhammen in de lunchruimte van het Gallo‐Romeins museum. Hier staan ook automaten met water en frisdranken.

Uur: tussen 9u00 en 16u00

Opvang: vanaf 8u15 in het Gallo‐Romeins museum en tot 16u30 in de KTA2 (Sacramentstraat 70 – Tongeren)

Doelgroep: kinderen tussen 8 en 12 jaar