Kinderen en jongeren in het Gallo-Romeins Museum

Jongeren-Actie-Team (JAT) 

Het Jongeren-Actie-Team is een losse vereniging van kinderen tussen 7 en 14 jaar die geboeid zijn door geschiedenis en archeologie. Samen doen ze leuke dingen rond erfgoed. De activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en worden aangepast aan de leeftijd. Soms delen we de groepen dus op. Elke groep wordt professioneel begeleid door een volwassen monitor. Alle kinderen zijn ook verzekerd.

Zo neemt uw zoon of dochter met het Jongeren-Actie-Team een uniek kijkje achter de schermen van het Gallo-Romeins Museum. Op een andere dag gaan de kinderen creatief aan de slag met klei of verf of leren hoe ze een rondleiding moeten geven aan hun (groot)ouders, zussen of broers. Soms maken ze uitstappen naar andere musea, bezoeken ze tentoonstellingen of ontdekken ze een archeologische opgraving.

Kortom: ze komen op een plezante manier in aanraking met de wereld van het verre verleden. Bovendien houdt niets u of hen tegen om zelf ook spetterende voorstellen te doen!

Stuur daarom nu uw gegevens door. Dan krijgt u enkele weken op voorhand automatisch een uitnodiging voor de volgende activiteit.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

JAT-activiteit krokusvakantie 2017 

Het Jongeren-Actie-Team heeft een nieuwe leuke activiteit gepland voor de krokusvakantie.

Op maandag 27 februari gaan we samen op ontdekkingstocht door onze tijdelijke tentoonstelling Timeless Beauty. Daarna dompelen we je onder in een heel andere wereld: de digitale wereld van de fotografie! Zeggen de woorden als belichting en compositie je niets? Tijdens deze workshop leren de experts van Villa Basta je de perfecte foto maken om toffe momenten voor eeuwig vast te leggen. Kruis alvast de datum aan op je kalender!

Praktisch

Wanneer: maandag 27 februari
Uur: 8 tot 12 jaar: 9u00 tot 13u00
12 tot 15 jaar: 13u00 tot 17u00
Trefpunt: Publieksingang Gallo-Romeins Museum
Inschrijven: bij Huberte Renaers, tel. 012/67 03 40 (vanaf 10 januari)
Deelnameprijs: € 5 cash, te betalen de dag zelf (inbegrepen: toegang,gids, begeleiding, materiaal, drankje en koekje)
Maximum aantal deelnemers: Er kunnen maximum 12 kinderen per workshop deelnemen