Kinderen en jongeren in het Gallo-Romeins Museum

Jongeren-Actie-Team (JAT) 

Het Jongeren-Actie-Team is een losse vereniging van kinderen tussen 7 en 14 jaar die geboeid zijn door geschiedenis en archeologie. Samen doen ze leuke dingen rond erfgoed. De activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en worden aangepast aan de leeftijd. Soms delen we de groepen dus op. Elke groep wordt professioneel begeleid door een volwassen monitor. Alle kinderen zijn ook verzekerd.

Zo neemt uw zoon of dochter met het Jongeren-Actie-Team een uniek kijkje achter de schermen van het Gallo-Romeins Museum. Op een andere dag gaan de kinderen creatief aan de slag met klei of verf of leren hoe ze een rondleiding moeten geven aan hun (groot)ouders, zussen of broers. Soms maken ze uitstappen naar andere musea, bezoeken ze tentoonstellingen of ontdekken ze een archeologische opgraving.

Kortom: ze komen op een plezante manier in aanraking met de wereld van het verre verleden. Bovendien houdt niets u of hen tegen om zelf ook spetterende voorstellen te doen!

Stuur daarom nu uw gegevens door. Dan krijgt u enkele weken op voorhand automatisch een uitnodiging voor de volgende activiteit.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

JAT Paasvakantie 2017 

Beste Jatter

Nog even en de paashaas is weer in het land! Op woensdag 5 april 2017 hebben we  enkele supercoole activiteiten voor je in petto.

Vind je tekenen soms moeilijk? Weet je niet hoe je een paar ogen of een neus tekent? Geen paniek! Stap voor stap leren we je hoe je een hippe Romeinse selfie kan tekenen met pastelkrijt, sjablonen en een plankje. Leg net zoals de Romeinen je schoonheid voor eeuwig vast in een zelfgemaakt portret.

Geen fan van tekenen maar experimenteer je liever met allerhande schoonheidsmiddelen? Een goed en verzorgd uiterlijk was ook voor Romeinse dames én heren heel belangrijk! Tanden poetsen, haren kammen en ja, zelfs scrubs en bodylotions kenden ze al. Je gaat aan de slag met honing, rozenwater, olijfolie, komkommer, … en maakt zelf een lippenbalsem, een lotion en een gezichtsmasker. Om je glamoureuze look helemaal af te maken, heb je zeker nog enkele mooie zelfgemaakte juwelen nodig. Kies je een leuke ring of ga je voor een paar toffe oorbellen?

De activiteiten vinden volgens leeftijd plaats. Spreek af met je vrienden en schrijf snel in!

Tot binnenkort!

Gwennie

Praktisch

Wanneer: woensdag 5 april, 9u00- 12u00
Trefpunt: publieksingang Gallo-Romeins museum
Inschrijven: bij Huberte Renaers, tel. 012/67 03 40 voor 31 maart
Deelnameprijs: € 5 cash te betalen de dag zelf (inbegrepen: toegang, gids, materiaal, drankje en koekje)