Gladiatoren

Gladiatoren - Helden van het Colosseum 

Gladiatoren - Helden van het Colosseum

Van 24 oktober 2015 tot en met 3 april 2016

Oog in oog in de arena. Opperste concentratie, ware doodsverachting. Elke slag kan dodelijk zijn, elk gevecht het laatste. De beklijvende wereld van de gladiatoren komt naar Tongeren en het Gallo-Romeins MuseumMet absolute topstukken uit tal van musea uit heel Europa. En vooral in een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome.

Oog in oog met gladiatoren

Gevechten met wilde dieren en openbare executies van misdadigers zijn de opwarmers voor hét hoogtepunt van de dag: de gladiatorengevechten.

Aangemoedigd door meer dan 50 000 toeschouwers en onder het waakzaam oog van de Romeinse keizer, vechten de gladiatoren voor hun leven.

Barbaars? Vandaag lijkt het zo, maar voor de Romeinen was het meer dan vermaak. De bloederige gevechten stonden symbool voor de militaire successen die het Romeinse Rijk groot hebben gemaakt. De gladiatoren waren hun helden.

Een indrukwekkend nalatenschap

Authentieke wapens, helmen, beenbeschermers en tal van andere sprekende attributen laten niets aan de verbeelding over. Samen met grafstenen, godenbeeldjes, gebruiksvoorwerpen, …brengen deze topstukken de leefwereld van de gladiatoren tot leven. En dan zijn er nog de levensechte figuren, de meeslepende films en de boeiende interactieve installaties en workshops voor kinderen,….

Deze tentoonstelling wordt een totaalervaring die je nooit zal vergeten.
 

Toegangsprijzen:


volwassenen:                                                                                                10,00 euro
kinderen en jongeren van 4 tot 26 jaar:                                                          1,00 euro
55+, personen met een beperking, kortinghouders en groepen                     8,00 euro
gezinnen:                                                                                                       21,00 euro

De audiogids en deelname aan het atelier (kinderen) zijn begrepen in de toegangsprijs.

 

Prijs gids:

maximum 25 personen/groep                                                                        55,00 euro


Meer info: http://www.galloromeinsmuseum.be/praktisch